Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Szolgáltató: Weco-Travel Kft.
Cím: 1053 Budapest, Szép u. 2.
Adószám: 10331615-2-41

Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal regisztrációs szám: R-00095

Email: info@repulojegy.hu
Telefonszám : 00 36 1 510 0660

A repulojegy.hu honlapon történő repülőjegy foglalással, a vonatkozó díjak megfizetésével valamint az utas repülőjegyének kiállításával légi személyszállítási szerződés jön létre az érintett légitársaság és az utas között, melyet a Weco-Travel Kft. közvetít. Az internetes foglalási oldalak igénybevételéért a Weco-Travel Kft-t szolgáltatási díj illeti meg az alábbiak szerint. A szolgáltatási díj a jegykiállítást követően nem visszatéríthető.

A szerződés írásban foglaltnak minősül.

Amennyiben a repülőjegy foglalására a Weco-Travel Kft. irodájában személyesen vagy a Weco-Travel Kft. e-mail címére küldött elektronikus levél útján kerül sor, úgy az ilyen módon létrejövő szerződésre a jelen Általános Felhasználási Feltételek megfelelően irányadók.

 

1. Repülőjegy foglalása és a légi személyszállítási szerződés létrejötte:


A repulojegy.hu honlap (továbbiakban foglalási rendszer) a világméretű foglalási rendszerek és egyes légitársaságok adatbázisában nyilvántartott járatokat, árakat, illetékeket és díjakat jeleníti meg.

A foglalási rendszer igénybevételéért a Weco-Travel Kft szolgáltatási díjat számol fel, amely díjat a visszaigazolt ár már tartalmaz. Hagyományos (nem fapados) légitársaságok repülőjegyeinek vásárlásakor bank/hitelkártyás fizetés esetén a Weco-Travel Kft. bankkártyás kezelési költséget számol fel. A fapados légitársaságok a repülőjegy árán és a repülőtéri illetéken felül saját díjszabásukban meghatározott bankkártya tranzakciós díjat és esetenként más díjakat is felszámolhatnak, melyeket esetleg csak a foglalási folyamat fizetés előtti fázisában jelenítenek meg!

A repülőjegy foglalás elkészítésére irodánkban is lehetőség van. A repülőjegy ára a foglalás pillanatában rendelkezésre álló helyek alapján határozható meg.

A foglalási folyamatban a hibásan megadott adatokat úgy tudja javítani, hogy a böngésző Vissza gombjával belép az adatok megadása oldalra.

A repülőjegy foglalásakor, de legkésőbb 48 órán belül a rendszer automatikus visszaigazolást készít, amelyet az Ön által megadott email címre küld el. Az emailek fogadása a felhasználó felelőssége, irodánk a nem kézbesíthető e-mailekért vagy az e-mailek el nem éréséből származó károkért nem vállal felelősséget.

Amennyiben az automatikus visszaigazolás nem érkezik meg az Ön email címére néhány percen belül, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a lehető legrövidebb időn belül.

Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól.

A visszaigazolásban szereplő foglalási kódot kezelje bizalmasan, ne adjon lehetőséget arra, hogy az illetéktelen személyek birtokába jusson. A foglalási kód nem megfelelő kezeléséből eredő károkért irodánk nem vállal felelősséget.

Ha Önnek egyazon útvonalra és/vagy időpontra több foglalása is van, minél hamarabb töröltesse azt a foglalást, amelyikre nem lesz szüksége, ugyanis a légitársaság a dupla foglalásokat előzetes figyelmeztetés nélkül törli. Az ebből eredő károkért irodánk nem vállal felelősséget.

 

Szolgáltatási díjaink

Ár

Megjegyzés

Repülőjegy kiállítási díj online foglalás esetén

2500-8000 Ft között

repülőjegy árának függvényében

Személyes ügyintézési pótdíj (irodai jegyátvétel, ill. ügyfélszolgálaton keresztül történő foglalás esetén)

2 500 Ft/repülőjegy

a repülőjegy kiállítási díjon felül

Repülőjegy módosítás és lemondás díja (amennyiben a légitársasági szabályzat lehetővé teszi)

5 000 Ft/repülőjegy

a légitársasági díjakon felül

Repülőjegy módosítás és lemondás díja járattörlés ill. egyéb önkéntelen változtatás esetén

0 Ft/repülőjegy

a légitársasági díjakon felül

Online check-in elkészítése az ügyfél kérésére

2 500 Ft/repülőjegy

 

Feladott poggyász utólagos foglalása diszkont légitársaság járataira az ügyfél kérésére

2 500 Ft/repülőjegy

a légitársasági díjakon felül

Számlamódosítási díj

5 000 Ft/alkalom

 

Számla kiküldése e-mailben

0 Ft/alkalom

 

Számla kiküldése postán

a postai díjat a címzett fizeti

 

Visszautalás díja (befoglalt, kifizetett, de nem kiállított repülőjegyeknél)

2500 Ft/alkalom

 

Nyitva tartási időn kívüli ügyintézés díja

5 000 Ft/alkalom

 

Kiegészítő szolgáltatások foglalási díja (ülőhely, sporteszköz, speciális poggyász, kíséret nélküli gyermek, kisállat szállítás, túlsúlydíj)

2 500 Ft/fő

az esetleges légitársasági díjakon felül

Egészségügyi okokból kért kiegészítő szolgáltatások foglalási díja (pl. tolószék, speciális étel, kísérő)

0 Ft/fő

az esetleges légitársasági díjakon felül

Diszkont légitársaságok esetében kezelési költség

A teljes fizetendő összeg 1,3%-a

 

PayPal kezelési költség

A teljes fizetendő összeg 2%-a + 90 Ft

 

Repülőjegy kiállítási díj (kontinensen belül) Call Center foglalása esetén

5200 Ft/repülőjegy

 

Repülőjegy kiállítási díj (kontinensek között) Call Center foglalása esetén

6 900 Ft/repülőjegy

 

 

A légi személyszállítási szerződés a légitársaság és az utas között akkor jön létre, amikor az utas a repülőjegy ellenértékét megfizeti és a repülőjegy kiállításra kerül. A létrejött légi személyszállítási szerződésre az adott légitársaság üzletszabályzatának feltételei az irányadók.

 

2. Utazási adatok megadása

Az utasok adatait az érvényes és az utazáshoz használt dokumentumban (útlevél, vagy személyi igazolvány) szereplővel megegyező módon kell megadni. A légitársaságok megtagadhatják a fuvarozást, amennyiben az azonosításra használt dokumentumban és a repülőjegyben eltérő adatok szerepelnek.

Az adatok megadása a felhasználó felelőssége. A foglalást követően küldött automatikus visszaigazolásban a felhasználó köteles a megadott utas adatokat ellenőrizni és pontatlanság esetén a Weco-Travel Kft-t haladéktalanul értesíteni. Helytelen adatok megadásából származó károkért a Weco-Travel Kft nem vállal felelősséget.

 

3. Kapcsolattartó személy adatai

A foglalási rendszer lehetőséget biztosít kapcsolattartó személy megjelölésére. A Weco-Tarvel Kft. minden értesítést a kapcsolattartó személy számára és a foglalási rendszerben megadott email címre továbbít. Ezen értesítések utasoknak történő továbbításával kapcsolatban semmiféle felelősséget nem vállal.

 

4. Utazási dokumentumok

Az utazáshoz szükséges dokumentumok (útlevél, személyi igazolvány, vízum, beutazási engedély) rendelkezésre állása, illetve azok érvényességének ellenőrzése az utasok felelőssége. A Weco-Travel Kft nem ellenőrzi és nem vállal felelősséget azért, mert az utazás a szükséges dokumentumok, vagy vízum hiányában meghiúsul.

A nemzetközi előírások általában a visszaérkezés dátumát követő további 6 hónapos érvényességet írnak elő az okmányok (útlevél, személyi igazolvány) esetében. Kérjük minden esetben ellenőrizze az átszállási város országához és a célországhoz tartozó vízumszabályokat az adott ország(ok) külképviseletén!

 

5. Menetrenddel kapcsolatos információk

A repülőjegy mindenesetben a foglalás során megjelenített menetrend alapján kerül kiállításra. Amennyiben a repülőjegyen a visszaigazoláshoz képest mégis eltérést tapasztal, kérjük azonnal, még a jegykiállítás napján jelezze Ügyfélszolgálatunknak!

A légitársaságok fenntartják a jogot, hogy a repülőjegy kiállítását követően, de az utazás megkezdése előtt bármikor megváltoztassák a menetrendet. Ezen menetrendváltozásokra irodánknak nincsen ráhatása. Ügyfélszolgálatunk a rendelkezésre álló információk alapján a lehető legrövidebb időn belül, emailben értesíti a foglalás során megadott Kapcsolattartót a változásról – amennyiben erről a légitársaság időben értesítette irodánkat.  Az esetleges menetrendváltozások, illetve járattörlések miatt foglalását az utazás megkezdése előtt 48 órával ellenőriztesse ügyfélszolgálatunkkal, vagy a légitársasággal, vagy a légitársaság honlapján.

A Weco-Travel Kft a menetrendváltozások, járattörlések, illetve késések okozta károkért felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

A megnövekedett légiforgalom, és a szigorodó biztonsági előírások miatt a jegyen szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával meg kell jelenni a repülőtéren. Egyes repülőterek esetén ennél szigorúbb szabályok is előfordulhatnak. A járatra való bejelentkezés legkésőbbi megengedett időpontja légitársaságonként, repülőterenként és útvonalanként változhat, ezért kérjük, utazása előtt érdeklődjön erről irodánknál vagy a légitársaság honlapján! 

 

6. A foglalások és repülőjegyek módosítása és visszatérítése

A foglalások, illetve a már kiállított repülőjegyek kizárólag a légitársaságok szabályainak megfelelően módosíthatók, vagy válthatók vissza. A légitársasági szabályokról és a megvásárolni kívánt repülőjegyre vonatkozó szabályokról a foglalási folyamat során tájékoztatást nyújtunk, a díjakról és a módosítás menetéről Ügyfélszolgálatunk nyújt bővebb tájékoztatást. Kérjük változtatási, illetve lemondási szándékát minden esetben e-mailen jelezze felénk, legkésőbb 2 munkanappal az adott járat indulása előtt. A módosítás, visszatérítés lehetőségéről és az esetlegesen felmerülő költségekről írásban tájékoztatjuk utasainkat, aminek elfogadásával végezzük el a kért változtatást, lemondást.

Ha Ön repülőjegyét bankkártyával, vagy hitelkártyával egyenlítette ki, az esetleges visszatérítéskor utasbiztonsági okokból kizárólag az eredeti vásárláskor használt kártyához tartozó bankszámlára helyezhető vissza az összeg. Ennek ügyintézési ideje az adott légitársaságtól, a terhelő banktól és az ügyfél számlavezető bankjától függően 7-21 nap. A bank-/illetve hitelkártyás visszatérítések késéséért irodánk nem vállal felelősséget.

A repülőjegyek módosítása, visszatérítése külön szolgáltatásnak minősül, melyért a légitársasági díjakon felül a Weco-Travel Kft módosítási/lemondási díjat számít fel.

Amennyiben az utas oda-vissza jeggyel rendelkezik, és a jegy valamely szakaszát nem használja fel ("no-show"), úgy a légitársaság automatikusan törli a jegyhez tartozó foglalást, és a további szakaszoknál megtagadja az utas szállítását.

 

7. Fizetési lehetőségek

Repülőjegyét a visszaigazolásban feltüntetett fizetési határidő letelte előtt kell egyenlíteni, mert a légitársaság automatikusan törli a pénzügyileg nem rendezett foglalást.

A légitársaság a fizetési határidőt a foglalást követően bármikor megváltoztathatja. Ennek módosítására irodánknak lehetősége nincsen. A megváltozott fizetési határidőről ügyfeleinket, a foglalás során megadott kapcsolattartó email címére küldött levélben tájékoztatjuk. 

A légitársaságok fenntartják a jogot a kiajánlott díjtételek visszavonását minden előzetes tájékoztatás nélkül . Így – ha ritkán is – de előfordulhat, hogy a fizetési határidő lejárta előtt sem lehet biztosítani a visszaigazolásban megadott árat.

Árgaranciát a légitársaságok csak a kiállított repülőjegyekre adnak, ezért javasoljuk a bankkártyával történő azonnali fizetést.

7.1. Online bankkártyás fizetés

Bankkártyás fizetés esetén az ajánlatban szereplő összeget egy tételben a Weco-Travel Kft terheli számláján.

Az összeg tartalmazza a légitársasági díjakat (jegyár + illetékek), a Weco-Travel Kft. szolgáltatási díját, a kezelési költséget illetve a kiválasztott biztosítás(ok) díját.

A bankkártyás fizetés esetén a fizetést követően a repülőjegy azonnal kiállításra kerül.

Hagyományos (nem fapados) légitársaság jegyének vásárlásakor:

A fizetést követően azonnal küldünk Önnek egy automatikus e-mailes visszaigazolást, amely mellékletében megtalálható az utazáshoz szükséges elektronikus repülőjegy.

Fapados légitársaság repülőjegyének vásárlásakor:

A fizetést követően azonnal küldünk Önnek egy e-mailes visszaigazolást. A légitársasági visszaigazolást (repülőjegyet) külön e-mailben küldjük.

7.2. Fizetés banki átutalással vagy banki befizetéssel

Átutalását az alábbi bankszámlaszámra várjuk:

Weco-Travel Kft.

Erste Bank: 11600006-00000000-64917227

Befizetését az alábbi bankszámlára várjuk:

Weco-Travel Kft.

Erste Bank: 11600006-00000000-64917227

A közlemény rovatba írja be hatjegyű foglalási számát és a "repülőjegy" megjegyzést. A foglalásban visszaigazolt összeg beérkezése után állítjuk ki a repülőjegyet, ha a számlánkon jóváírás a visszaigazolásban feltüntetett jegykiállítási határidőn belül történt meg.

Kérjük fokozottan figyeljen arra, hogy a fizetési határidőben meghatározott időpontig a vételárnak meg kell érkeznie számlánkra.

Felhívjuk figyelmét, hogy a külföldről indított utalások esetén a Bankok plusz költséget számíthatnak fel, melynek megfizetése az utalást kezdeményezőt terheli!

A repülőjegye(ke)t a foglalásban megadott email címre juttatjuk el.

7.3. Készpénzes fizetés irodánkban

Repülőjegyét személyesen készpénzzel tudja kifizetni irodánkban:

1053 Budapest, Kossuth L. u. 7-9.
Nyitva tartás: Hétfő - péntek: 09:00 - 17:30

8. Repülőjegy átvétele:

A lefoglalt és a fizetési határidőn belül kiegyenlített repülőjegyeket irodánk a foglalásban megadott átvételi mód szerint kézbesíti e-mailben vagy személyes fizetés esetén az irodában.

A felhasználó felelőssége, hogy a megadott e-mail fiók az elektronikus jegy fogadására alkalmas legyen. A Weco-Travel Kft. az ebből eredő károkért nem vállal felelősséget.

 

9. Számlázás:

Repülőjegy vásárlásról a foglalás során kiválasztott számlázási mód alapján elektronikus számlát, vagy papíralapú számlát állítunk ki, a kapcsolattartó adatoknál megadott névre, címre. A számlát a kiválasztásnak megfelelően emailben, vagy postán juttatjuk el. Irodai átvétel esetén a számlát minden esetben kinyomtatjuk és a repülőjeggyel együtt átadjuk.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Weco-Travel Kft. által kiállított számviteli bizonylatok nem értelmezhetők akként, hogy a légi személyszállítási szerződés az utas és a Weco-Travel Kft között jönne létre. Az utas a légi személyszállítás teljesítésével kapcsolatos bármely igényét kizárólag az érintett légitársasággal szemben jogosult érvényesíteni.

Számlamódosításra a számla kiállítást követően díj ellenében van lehetőség, a foglalással megegyező tárgyhónapban.

A panaszkezelés helye a repulojegy.hu irodája.

A megkötött szerződés nem kerül iktatásra.

Az Általános Szerződési Feltételek magyar nyelven íródott, vitás esetben a magyar jog szabályai az irányadóak.

Érvényes: 2017. augusztus 21-től

Az Általános Szerződési Feltételek letölthető erre a linkre kattintva!